REGULAMENT

ssssdasdaenerenerginaAcest regulament se aplică pentru competiția „Semimaratonul mocăniței” desfașurat în data de 14 octombrie 2023 organizat de Asociația Mocănița Transilvaniei.

1.ÎNSCRIEREA
Înscrierea se va putea face direct pe site-ul nostru, prin platforma RACE HUB.

Click pentru înscriere!

Drept urmare sportivii care se înscriu trebuie să își valideze înscrierea în termenul celor 3 zile calendaristice acordate, în caz contrar înscrierea acestora va fi ștearsă.

Perioada înscrierilor va fi până la data de 8 Octombrie 2023.

Deoarece avem un număr limitat de locuri, vom opri înscrierile în momentul în care aceste locuri vor fi ocupate.

Înscrierea la Mocănița Bike Challenge, CROSS și SEMIMARATON se va face pe categorii de vârstă. În cazul în care numărul de participanți la o categorie de vârstă va fi mai mic de 10, organizatorul va decide comasarea unor grupe.

După înregistrare, vă rugăm să vă asigurați că ați completat și aduceți cu dumneavoastră declarația pe propria raspundere atașată.

Minorii pot participa la trasee numai prin prezenta a unuia dintre părinti sau a reprezentantului legal, cu acordul scris al acestora, precizând într-o declarație că a luat la cunoștință regulamentul, faptul că îi sunt cunoscute și își asumă riscurile și implicațiile participării minorului.

Înscrierea devine validă după confirmarea efectuării plăţii taxei de înscriere!

Participanții la competiție vor avea obligația să furnizeze date complete și reale cu privire la persoana lor, în felul în care sunt cerute în formularul de înscriere.

Participanții vor avea obligația de reînnoire a datelor personale, atunci când informaţiile furnizate în prealabil în formularul de înscriere nu mai corespund cu realitatea.

Datele cu caracter personal sunt confidențiale.

Te-ai înscris? Verifică LISTA PARTICIPANȚILOR.

 1. TAXA DE PARTICIPARE
 • Traseul Cross, taxa este de 130 lei pentru cei care se înscriu early bird până în 15 August la ora 23.59 și 150 lei pentru cei care se înscriu până în 4 Octombrie, ora 23.59.

Pentru traseul Cros sunt disponibile 150 de locuri.

 • Traseul Semimaraton, taxa este de 150 lei pentru cei care se înscriu early bird până în 15 August la ora 23.59 și 180 lei pentru cei care se înscriu până în 4 Octombrie, ora 23.59.

Pentru traseul Semimaraton sunt disponibile 150 de locuri.

 • Traseul Mocănița Bike Challenge, taxa este de 160 lei pentru cei care se înscriu early bird până în 15 August la ora 23.59 și 190 lei pentru cei care se înscriu până în 4 Octombrie, ora 23.59.

Pentru traseul Mocănița Bike Challenge sunt disponibile 50 locuri.

Sportivii participanți, care din diverse motive, nu o să mai poată participa la competiția „Semimaratonul Mocăniței”, sunt rugați să își anunțe retragerea din competiție, printr-un e-mail la adresa contact@mocanitatransilvaniei.ro.  Dacă suntem înștiințați cu 30 de zile înainte de ziua competiției, taxa de participare va putea fie returnată, dar nu integral, ci doar 50 %. În cazul în care, anunțarea neparticipării este trimisă în mai puțin de 30 de zile până la ziua competiției, taxa de participare nu va mai putea fi returnată.

În cazul anulării competiţiei în situație de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

În caz de neprezentare la start, abandon sau retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returnează.

ATENTIE ! Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

 1. TRASEE

Traseele de concurs, care se desfășoară pe drumuri publice, drumuri agricole, drumuri forestiere, vor fi semnalizate de catre organizatori prin benzi de delimitare/săgeți de direcționare și va fi supravegheat de către arbitri de cursă, amplasați în diferite puncte ale traseului.

Traseul Mocănița Bike Challenge are o lungime de aproximativ 35 km și este un traseu numa bun de biciclit. Plecarea va fi de la Castelul Teleki din Posmus, iar sosirea în același loc. Ora de start va fi 10:00.

Traseul Semimaraton va avea ca punct de întalnire Castelul Teleki (Posmuș). Este un traseu de 24 km ce va pleca de la Castelul Teleki (Posmuș) urmând traseul Via Transilvanica, Valea Ascunsă cu sosirea la Castelul Teleki (Posmuș). Este usor alergabil cu o diferență de nivel de aproximativ 620 m și are două puncte de hidratare. Ora de start va fi 10:30.

Traseul Cross va porni de la Castelul Teleki (Posmuș) pe direcția spre Viile Tecii /  Valea Ascunsă, având o distanță de 10 km, cu sosirea tot la Castelul Teleki (Posmuș). Este un traseu de dificultate usor-mediu, avand un punct de hidratare. Ora de start va fi 11:00.

Cei înscriși vor fi anunțați printr-un email cu o săptămână înainte de start despre programul exact.

Traseele publicate pot suferi modificări din diferite motive, care includ condiţiile meteo, siguranţă, restricţii de circulaţie, etc.

Fiecare competitor are obligatia să urmeze traseul oficial, să respecte indicațiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.

Fiecare punct de control dispune de apă și gustări. Este necesar ca fiecare participant să treacă prin fiecare punct de control. Orice evitare a lor atrage descalificarea.

Numarul de concurs al concurenţilor poate fi notat sau înregistrat în ordinea sosirii la fiecare punct de control.

Ridicarea kiturilor de participare se poate face pe baza actului de identitate (carte de identitate). În cazul neprezentarii a actului de identitate acordă organizatorului dreptul de a nu elibera kitul de participare și pot decide retragerea concurentului de la start.

 1. ECHIPAMENT

Echipament obligatoriu pentru probele de alergare:

 • Încălțăminte de trekking sau alergare montană pe teren accidentat (obligatoriu)
 • Telefon mobil funcțional (obligatoriu)
 • Număr de concurs (obligatoriu, va fi distribuit de către organizatori)

*Numărul de concurs trebuie să fie atașat în față și, în mod obligatoriu, trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului. 

Echipament recomandat:

 • Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mâneca lungă;
 • Bentiță / căciulă / șapcă;
 • Rucsac sau borsetă;
 • Bidon de apă

Echipament necesar pentru Mocănița Bike Challenge:

 •  Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți.
 •  Ochelarii de ciclist sunt OBLIGATORII
 •  Vor fi permise numai bicicletele de tip mountain-bike cu roţi de 26, 27.5 sau 29, în stare bună de funcţionare. Nu este permisă participarea cu biciclete electrice.
 •  Numerele de concurs vor fi montate pe bicicletă, în față, și nu vor fi înlăturate decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon).
 •  Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon.
 •  În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur.
 1. OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
 • situații excepționale;

*Orice participant care nu mai poate/nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze imediat pe organizatori, la start, la punctele de control, la sosire.

Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage sau interzice participantilor care nu sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort sau prezintă stare de sănătate alterată vizibil și semnificativ, epuizare fizică sau psihică. De asemenea se interzice participarea celor  în stare de ebrietate sau sub influenta substanțelor stupefiante, droguri și în caz de echipament necorespunzător! (echipament de alergare).

Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și actiunile ulterioare momentului și locului retragerii, exceptie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

Neanunțarea retragerii din cursă poate cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.

ATENTIE ! Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

 1. ALTE REGLEMENTĂRI

Transferarea de la o cursă la alta este posibilă (Cross / Semimaraton).  Modificare se va solicita prin e-mail la contact@mocanitatransilvaniei.ro până la data de 04 Octombrie 2023.

Aveți posibilitatea de a transfera taxa către o altă persoană, cu condiția de a anunța  organizatorul printr-un email trimis la adresa de mai sus.

ATENTIE! Modificarile se pot face doar pana pe data de 04 Octombrie 2023, după această dată nicio modificare de acest fel nu mai este posibilă.

ATENTIE! Se va achita diferența dintre taxele de înscriere (în cazul trecerii de la cross la semimaraton), iar dacă se trece de semimaraton la cross nu se ramburseaza diferenta taxei. Este permisă doar o singură schimbare.

Numărul de concurs va fi primit cu o zi inainte de competiție sau în ziua desfășurării evenimentului, dupa ce participantul a completat și semnat formularul de înscriere, declarația pe propria răspundere și a plătit taxa de înscriere.

Numărul de concurs trebuie purtat și trebuie să fie vizibil pe toata durata cursei.

Numărul nu trebuie să fie tăiat sau modificat sub nicio formă. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

Concurentul care întârzie și nu ia startul oficial, are posibilitatea de a porni la cursă timp de încă 10 minute, doar după ce intră în zona de start și îi este confirmată prezența de către organizatori. Concurenții care pornesc la cursă după acest interval de 10 minute, nu vor apărea în clasamentul oficial.

Sedinţa tehnică  VA FI CU 30 DE MINUTE ÎNAINTE DE STARTUL FIECĂREI CURSE.

Pe parcursul traseului nu este permis niciun ajutor venit din exterior (suporter, spectator, etc.), excepție făcând asistența acordată în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă bauturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizator pot primi și alte alimente, lichide. O altă excepție sunt cazurile deosebite (cum ar fi primul ajutor).

Punctul de Prim Ajutor va fi asigurat de o ambulanță pusă la dispoziție de către organizatori. Aceasta va fi poziționată în zona de Sosire.

 1. CLASAMENTE

Vom premia alergătorii clasați pe primele trei locuri la categoria de varsta, masculin / feminin pe traseele Cross / Semimaraton.

Vor fi întocmite clasamente: 

 • locurile 1, 2, 3 masculin / feminin Open
 • pe categorii de vârstă: 18 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / 50 – 59 / 60+ feminin / masculin pentru participantii de la Semimaraton și Cros.

Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data de 14 Octombrie 2023.

Conținut kit-ului pentru alergători:

 • număr de concurs
 • tricou
 • produse de nutriție
 • sacoșă
 • voucher de masă
 • asistență de prim-ajutor
 • acces la punctele de hidratare

 

8.PROTECȚIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Este interzisă aruncarea oricaror resturi, gunoaie în zona de desfășurare a competiției sau distrugerea deliberată a mediului înconjurator. Acestea vor atrage dupa sine descalificarea și interdicția de a mai participa la concurs. Vor fi amplasați saci menajeri puși la dispoziție de către organizatori pe traseu, la punctele de control și în zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deșeurilor și depunerea acestora în zonele special amenajate.

9.PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin înscrierea la eveniment, participanții își dau acordul ca organizatorii și partenerii acestora sa foloseasca imagini (fotografii, filme, statistici) din timpul desfășurării evenimentului și în legatură cu evenimentul, în scopul promovării evenimentului și a activităților acestora.

Prin înscrierea la eveniment, participanții își dau acordul ca organizatorii și partenerii acestora să le trimită mesaje cu caracter informativ, promoțional și/sau comercial prin intermediul adresei de e-mail și a numărului de telefon completate în momentul trimiterii formularului de înscriere.

În conformitate cu legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, care garantează protejarea drepturilor persoanelor la viaţa intimă, familială şi privată, Asociaţia are obligaţia de a colecta şi administra datele cu caracter personal furnizate de utilizatori în momentul înscrierii ca participant la maraton, pe mocanitatransilvaniei.ro/competitii numai în scopurile specificate prin prezentul document.

Participanții au dreptul de intervenţie asupra datelor personale furnizate Asociaţiei, prin aceasta întelegându-se dreptul participantului de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal de către Asociaţie şi dreptul de a solicita ştergerea tuturor informaţiilor despre utilizator din baza de date a Asociaţiei.

Asociaţia colectează informaţiile cu caracter personal ale utilizatorilor numai pentru administrarea bazei de date de participanți şi pentru îmbunătaţirea calitaţii serviciilor maratonului organizat de Asociaţie.

Înregistrarea ca participant pe websitul Asociaţiei şi prin aceasta furnizarea de date cu caracter personal atestă acordul implicit al utilizatorului cu privire la colectarea şi folosirea datelor personale de către Asociaţie.

Accesul la datele cu caracter personal furnizate de utilizatori este limitat exclusiv la angajaţii Asociaţiei și organizatorii competiției, care sunt special desemnaţi pentru colectarea şi administrarea de astfel de date. Angajaţii Asociaţiei și organizatorii competiției vor respecta confidenţialitatea cu privire la toate datele personale ale utilizatorilor, cu care intră în contact.

Asociaţia nu va închiria, vinde sau transmite informaţii cu caracter personal ale utilizatorilor către alte persoane sau către alte companii care nu sunt afiliate Asociaţiei. Asociaţia poate furniza astfel de informaţii companiilor partenere sau afiliate, cu care are încheiate contracte de confidenţialitate. Aceste companii pot folosi datele cu caracter personal ale utilizatorilor, furnizate de Asociaţie, numai în scopurile şi campaniile iniţiate de Asociaţie, la care aceste companii sunt partenere sau sponsori, dar nu au dreptul de a le retransmite sau furniza către alte entităţi sau persoane.

Asociaţia va dezvălui date cu caracter personal ale utilizatorilor săi numai în următoarele condiţii:

 • cu acordul expres al utilizatorului;
 • în cazul în care prin dezvăluirea de astfel de date este prevenită o infracţiune sau se protejează siguranţa naţională;
 • se protejează siguranţa persoanei sau siguranţa publică;
 • o dispoziţie legală sau o autoritate publică o cer;
 • drepturile şi interesele Asociaţiei trebuiesc protejate.

Utilizatorii au posibilitatea de modificare a datelor personale furnizate la momentul înscrierii pe websitul Asociaţiei.

De asemenea, utilizatorii pot, în orice moment, să îşi ceară Asociației să i se șteargă formularul de înscriere, retrăgându-se de la participarea la competiție.

Asociaţia îşi rezervă dreptul de a opera modificări sau actualizări asupra Politicii de Confidenţialitate în orice moment.

Schimbările majore ale prevederilor prezentei Politici de Confidenţialitate vor fi aduse la cunoştinţa participanților printr-un anunţ făcut pe paginile principale ale websitului.

Asociaţia Mocanita Transilvaniei funcţionează ca persoană juridică română, de drept privat, fără scop lucrativ sau patrimonial, non-profit, independentă şi neguvernamentală.

10. ALTELE

Partenerul nostru Decathlon va oferi fiecărui participant un gel energizant și un baton proteic, precum și alte produse de hidratare. De asemenea, doi dintre premianți vor primi la finalul competiției o pereche de încălțăminte oferite de Decathlon.

Toti participantii trebuie să dea dovadă de fair play și să permită unui concurent mai rapid să treacă în fața sa fără a-l obstrucționa, să acorde asistență unui competitor aflat în dificultate și care îi solicită acest lucru.

Organizatorii și sponsorii evenimentului nu sunt responsabili în caz de prejudiciu sau accident cum ar fi: pagube materiale sau pierderi, contact, coliziune cu alti participanti, spectatori sau voluntari sau cauzate de natura și conditii meteo nefavorabile: ploi torentiale, noroi sau accidentări provocate în timpul alergarii: ințepături de viespi, interactiunea cu animale salbatice (porci mistreți, căprioare, câini, ursi etc.) sau deces, raspunderea revine fiecarui participant.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificarilor intervenite pe site-ul oficial și la locul de desfășurare a competiției.

ATENTIE ! Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe pagina competitei „Semimaratonul Mocanitei” nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informare din partea Organizatorilor.